Manuele Therapie


Manuele Therapie is een behandelmethode die aangrijpt op de gewrichten van ons lichaam. Als u een gewricht slecht kunt bewegen of u ervaart pijn, dan kunt u een manueel therapeut raadplegen. Veelal zijn de effecten van manuele therapie direct of na enkele behandelingen merkbaar. Gewrichten functioneren beter, waardoor bewegen makkelijker gaat.

Een manueel therapeut beoordeelt het gehele lichaam, in plaats van slecht een gewricht. De manueel therapeut kijkt dus verder dan uw specifieke klacht.

Een manueel therapeut is een gespecialiseerde fysiotherapeut, die na de opleiding voor fysiotherapie de specialisatie opleiding manuele therapie heeft gevolgd. De manueel therapeut heeft zich gespecialiseerd in het onderzoeken en behandelen van patiënten met pijn en/of bewegingsklachten, in het bijzonder klachten van de wervelkolom.

Meer weten over manuele therapie? www.demanueeltherapeut.net.

 

Behandeling

De manueel therapeut past specifieke technieken toe om de gewrichten beter te laten functioneren en om uw houding en bewegingen te verbeteren. Bijvoorbeeld door mobilisaties of manipulaties en met oefeningen om uw houding, kracht, stabiliteit of coördinatie te trainen. Er wordt altijd gekeken wat het beste bij u past. De behandeling vindt in samenspraak plaats. U geeft dus zelf toestemming voor de door de manueel therapeut uitgevoerde behandeling.

 

Vergoeding

Manuele therapie wordt veelal vanuit de aanvullende ziektekostenverzekering vergoed. Het aantal te vergoeden behandelingen is afhankelijk van de door u afgesloten verzekeringspolis met de zorgverzekeraar.

 

Aanmelden

Bij aanmelding wordt er gevraagd naar uw NAW gegevens, uw verzekering en indien van toepassing de verwijsbrief.

Tijdens de eerste afspraak vraagt de manueel therapeut naar uw klachten; hoe zijn ze ontstaan en wanneer hebt u er last van. De therapeut kijkt naar uw houding, hoe uw beweegt en onderzoekt u gewrichten en spieren. Soms worden er oefeningen gevraagd, bijvoorbeeld omkijken, iets pakken van een hoogte of het opstaan uit een liggende positie. Zo kan de manueel therapeut een goede beslissing maken of manuele therapie kan helpen bij uw klachten. Is dat het geval dan bespreekt de manueel therapeut met u de aanpak voor verdere behandeling.

 

 

  • Dit is een website van Digiwebsite