Bekkentherapie voor tijdens en na de zwangerschap


HOERA! U bent zwanger!

Helaas is het niet voor alle zwangere vrouwen vanzelfsprekend zonder pijn de zwangerschap door te komen.

Pijn in de omgeving van het bekken is een veel voorkomend verschijnsel in de zwangerschap. Ongeveer de helft van de zwangere vrouwen heeft last van bekkenpijn of lage rugpijn.

 

WAT IS BEKKENPIJN

Wanneer een vrouw zwanger is, maakt het lichaam hormonen aan die zorgen voor ontspanning van de banden (ligamenten). De gewrichten worden zo wat losser en flexibeler. Op die manier kan de baby makkelijker door het bekken tijdens de geboorte.

Bekkenpijn kan optreden in de zwangerschap, tijdens de bevalling ontstaan en/of voortduren in de periode na de bevalling. De intensiteit en de plaats van de pijn kan variëren tijdens de zwangerschap en kan verschillen van pijn in eerdere zwangerschappen. Hoewel de pijn vaak na de bevalling snel afneemt en de meeste vrouwen weer goed herstellen, houden sommige vrouwen langdurig problemen waardoor ze minder belastbaar zijn. Goede therapie en steun van je omgeving is dan erg belangrijk.

 

WANNEER IS HET NODIG FYSIOTHERAPEUTISCHE HULP IN TE SCHAKELEN?

Zodra je het gevoel hebt geen controle meer te hebben over je lichaam, of de pijn belemmert je in de dagelijkse activiteiten, is het raadzaam de hulp in te schakelen van een gespecialiseerde fysiotherapeut die je helpt de controle over het bekken te hervinden.

  • Dit is een website van Digiwebsite